Verhalen

Het begint allemaal met het schrijven. We schreven vanaf 2016 prikkelend over de structuur van de Nederlandse samenleving die aan het veranderen is en de rol van de overheid daarbij op Binnenlands Bestuur. Of het nu gaat over de energietransitie, gezonde wijken of een inclusieve stad, een afwachtende overheid voldoet niet meer.

Met Rotterdam Kantelt wilden we – vanaf de start in 2017 – antwoord geven op de vraag ‘hoe kunnen we samen bouwen aan een leuker, mooier, duurzamer en energieker Nederland?’ We dromen van een maatschappij waarin waarden eerst komen, en we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor een menselijker, eenvoudiger, liefdevoller en rechtvaardig leven voor iedereen.  Inmiddels zijn de columns en ‘best practises’ een beetje naar de achtergrond verdwenen. Ze zijn nog wel terug te lezen op de website van Nynke Schaaf.

Sinds 2017 is zij zich meer gaan richten op de fictie. Sinds 2019 schrijft zij aan een roman en laat zich daarin begeleiden door muzieklijsten en performance art uit 2018. Daarvoor experimenteerde ze in 2017 met een voorstel voor een heropvoering van een opera, en met een science fiction verhaal met de titel Love in outer space. In 2020 is de roman af.